Kraaienpootjes is een verzamelnaam voor de typerende rimpeltjes die naast de ogen ontstaan door gezichtsexpressie. Lachen, ingespannen turen, knijpen tegen het zonlicht: het is niet te voorkomen dat de spiertjes rond de ogen continu aan het werk zijn. Bij de meeste mensen beginnen zich rond hun dertigste fijne lijntjes af te tekenen die vanuit de ooghoek uitwaaieren naar de slaap. Dit komt doordat het vele samenknijpen de spiertjes beschadigt en veroudert, wat als gevolg heeft dat deze spiertjes te strak aangespannen blijven staan. De huid blijft daardoor samentrekken.

Een andere factor die hierbij een rol speelt is de afname van belangrijke stoffen in uw huid. Onder andere collageen en elastine zijn verantwoordelijk voor de soepelheid van het huidweefsel, en deze stoffen komen minder voor in de huidcellen naarmate u ouder wordt. Een compleet natuurlijk proces, dat op zichzelf niet schadelijk is, maar de gevolgen kunnen desondanks vervelend zijn. Lachrimpels laten u ouder lijken dan u in werkelijkheid bent. Dat vindt uiteraard bijna niemand fijn.

De oplossing voor kraaienpootjes

Misschien denkt u dat u zich bij uw kraaienpootjes moet neerleggen, omdat ze onvermijdelijk verschijnen met de jaren. Toch is er inmiddels een mooie oplossing beschikbaar om dit probleem te lijf te gaan. Clinic for Beauty gelooft dat iedereen het verdient om er stralend en jeugdig uit te zien, het liefst met zo min mogelijk ingrepen om die effecten te bereiken. Daarom zijn wij gespecialiseerd in zogenaamde injectables, vloeistoffen die met een dun injectienaaldje ingebracht worden in het huidweefsel om stevigheid of soepelheid te bieden precies op de plekken waar dat wenselijk is.

Kraaienpootjes behandelen met botox

Voor problemen met kraaienpootjes is een behandeling met botox, ook bekend als botulinetoxine, de meest geschikte aanpak. Botox wordt al langer gebruikt in de cosmetische sector, maar ook in de bredere medische wetenschap wordt het steeds vaker toegepast. Botox heeft de eigenschap dat het de spierspanning verzwakt, waardoor heel gericht kan worden gewerkt om specifieke spiertjes en spiergroepen te laten ontspannen. Deze eigenschap maakt botox ideaal om te gebruiken tegen de onderliggende oorzaken van kraaienpootjes. Onze experts spuiten voorzichtig en nauwkeurig met een dun naaldje kleine hoeveelheden botox in de spiertjes rondom uw ogen. Hierdoor neemt lokaal de spanning af en komt de bovenliggende huid bijna direct tot rust. Het resultaat is dan ook heel snel zichtbaar. Kraaienpootjes worden drastisch verminderd of verdwijnen zelfs helemaal. Hierdoor krijgt u weer de frisse en jeugdige oogopslag waarvan u dacht dat u hem voorgoed was verloren: allemaal zonder operaties of bijwerkingen en in één korte behandeling zonder narcose! Neem vrijblijvend contact op met onze botoxexperts voor meer informatie.