Het is geen geheim dat de huid minder fit en soepel wordt naarmate we ouder worden. Op zichzelf is dat geen probleem. Het verouderen van de huid is een natuurlijk proces. Onze huid is onze belangrijkste bescherming tegen invloeden vanuit de omgeving en die functie eist na verloop van tijd zijn tol.

Ons gezicht is wat betreft onze huid de meest kwetsbare plek van het lichaam. Hier zijn vaak de tekenen van slijtage en veroudering het eerst te zien. Niet alleen weer en wind, maar ook alle gezichtsuitdrukkingen die we de hele dag gebruiken om te communiceren hebben hun weerslag op de conditie van de gezichtshuid. Het gebied rond de ogen is extra kwetsbaar voor deze effecten. Hier is de huid dunner dan elders in het gezicht. Per vierkante centimeter zijn er minder talgklieren aanwezig, waardoor soepelheid en veerkracht gemakkelijk af kunnen nemen. Ook door onze mimiek, het uitdrukken van onze gevoelens, worden de spiertjes rondom de ogen onder druk gezet om te blijven presteren. De gevolgen laten zich zien in verschijnselen als wallen onder de ogen, kraaienpootjes en fronsrimpels.

Hangend ooglid als gevolg

Een specifiek gevolg van dit intensieve gebruik is te merken wanneer de oogleden gaan hangen. De oogleden zijn van zichzelf ruim en soepel, zodat ze onze gevoelige ogen kunnen beschermen tegen licht, wind en stofdeeltjes. Een nadeel hiervan is dat de huidplooien na verloop van tijd te zwaar en te losjes worden, waardoor ze naar beneden verzakken en de aanblik van het gezicht gaan beïnvloeden. onbedoeld gaat u er vermoeid of zelfs somber en neerslachtig uitzien. In ernstige gevallen kunnen de oogleden zelfs over de ogen heen zakken en het zicht bemoeilijken. Op dat moment beginnen mensen zich meestal zorgen te maken en te zoeken naar een oplossing. Een ooglidcorrectie lijkt vaak de enige mogelijkheid, maar de kosten en risico’s van plastische chirurgie schrikken de meeste mensen af. Gelukkig is in veel gevallen een omslachtige en risicovolle operatie helemaal niet nodig.

Overhangende oogleden wegwerken met fillers

Clinic for Beauty is gespecialiseerd in cosmetische behandelingen zonder chirurgie. Wij werken met alternatieven in de vorm van zogenaamde fillers. Dit zijn vloeistoffen die met een dun naaldje in de huid worden geïnjecteerd om meer volume en stevigheid te creëren. Voor de behandeling van hangende oogleden maken we gebruik van injecties met hyaluronzuur. Dit is een lichaamseigen stof die gemakkelijk door het afweersysteem wordt geaccepteerd en daardoor nauwelijks zwellingen of andere bijwerkingen veroorzaakt. Er hoeft niet te worden gesneden, u hoeft niet onder narcose en de hele behandeling is in een mum van tijd afgerond. Door precies op de juiste plek de filler te injecteren wordt het onderhuidse weefsel rond de ogen verstevigd en krijgt het meer volume. Hierdoor wordt het afhangen tegen gegaan of zelfs helemaal verholpen. Uw ogen komen daardoor weer vrij en uw gezichtsuitdrukking fleurt onmiddellijk op.

Wij nemen graag de tijd om samen met u zorgvuldig te bekijken wat de beste oplossing voor uw specifieke probleem is. Neem daarom vrijblijvend contact op voor een cosmetisch consult om in no-time van u hangende oogleden af te raken!