De huid rondom de ogen is vormt een kwetsbare plek. Omdat de ogen zo veel worden gebruikt bij het vormen van gezichtsuitdrukkingen worden de spiertjes rondom de ogen vaak aangespannen en weer ontspannen, wat uiteindelijk zijn sporen nalaat in de vorm van rimpeltjes en huidplooitjes in de buurt van de ooghoeken. Vooral bij het dichtknijpen van de ogen wordt de oogkringspier keer op keer belast. Overspanning van de spieren zorgt ervoor dat de huid op deze plek meer wordt gerimpeld dan eigenlijk noodzakelijk is. Hierdoor ontstaan op zeker moment spontaan de rimpels die we kennen als kraaienpootjes. Deze typerende rimpels kunnen u er vermoeid uit laten zien en een oudere indruk geven dan nodig is.

Kraaienpootjes behandelen met botox

Clinic for Beauty heeft een pasklare oplossing voor het verminderen en verwijderen van kraaienpootjes. Onze medische staf past daarbij de stof botulinetoxine of botox toe. Deze stof heeft een lokaal verslappend effect op de spieren. Een botoxinjectie is een erg lichte ingreep, waar geen chirurgie, narcose of herstelperiode aan te pas komt. Nadat met een dunne naald botox rond de oogkringspier is geïnjecteerd, neemt de spanning van de spieren af, waardoor de intensiteit van de rimpeltjes zichtbaar afneemt of de kraaienpootjes zelfs helemaal verdwijnen.

Kraaienpootjes verwijderen bij Clinic for Beauty

Bij Clinic for Beauty vinden we dat veiligheid en zorgvuldigheid voorop moeten staan. We gaan daarom altijd het gesprek met u aan in een medisch consult. Hierin bespreken we uw wensen met u en bepalen we of een botoxbehandeling de beste oplossing is voor uw cosmetisch probleem. Zo weet u zeker dat u op de juiste manier werkt aan een frissere jeugdige look!