F.A.Q.

Bekijk de veelgestelde vragen

Bekijk hieronder de veelgestelde vragen over onze behandelingen. Staat uw vraag er niet tussen? Neem dan gerust contact met ons op.

Advies nodig?

Neem gerust contact op, wij zijn er om uw vragen te beantwoorden.

Vragen over botox

Heeft botox bijwerkingen?

Soms kan na de injectie een rood puntje of een bloeduitstorting ontstaan, dit verdwijnt zeer snel weer.

Hoelang blijft de botox zichtbaar?

Botox heeft geen blijvend effect, na gemiddeld 2-4 maanden raakt de Botox uitgewerkt. Bij regelmatige behandeling met Botox blijft de stof langer actief en geniet u langer van het resultaat. Tijdens de periode dat Botox in het lichaam werkzaam is, kan de rimpel zich niet verder ontwikkelen. Botox kan ook preventief worden gebruikt bij het tegengaan van rimpels; er worden dan kleinere hoeveelheden gebruikt, ook wel Baby Botox genoemd. Vier dagen na de botoxbehandeling ziet u het eerste resultaat. Het beste resultaat is na 10 tot 14 dagen zichtbaar. Na vier maanden begint het effect langzaam weg te trekken, de botox werkt na vier maanden nog voor 30%.

Is botox gevaarlijk?

Botox is veilig en niet schadelijk voor het lichaam. Bij zeer hoge (en niet toegestane concentraties binnen de cosmetische industrie) wordt botox pas gevaarlijk. Botox wordt in 3 tot 4 maanden weer afgebroken door het lichaam. 

Mag ik tijdens de zwangerschap of borstvoeding botox gebruiken?

Wij behandelen u niet tijdens de zwangerschap of wanneer u borstvoeding geeft. 

Moet ik de botox behandeling herhalen?

Als u het resultaat van de behandeling wilt behouden, adviseren we u om de behandeling na een paar maanden te herhalen. De botox is dan uitgewerkt en de rimpels komen terug. Het is een fabel dat rimpels na het uitwerken van de Botox verergeren.

Waar blijft botox in het lichaam?

Botox blijft alleen op de plek die behandeld is, met een straal van één centimeter om dit gebied heen. Het argument dat Botox door het lichaam wordt verplaatst en daarbij bijvoorbeeld in het bloed terechtkomt, is dus niet waar. Het molecuul botuline toxine, een eiwit, wordt na verloop van tijd afgebroken in aminozuren en via de lever uitgescheiden.

Waar wordt botox van gemaakt?

Botulinetoxine is een eiwit dat voorkomt in een bacterie. In de cosmetische geneeskunde wordt botulinetoxine in zeer lage concentraties gebruikt, waarbij het middel de signaaloverdracht van de zenuw naar de spier tijdelijk stillegt. Behandeling met Botox is zeer veilig en wordt gebruikt voor het verminderen van rimpels, maar ook voor bijvoorbeeld bij het behandelen van tandenknarsen, migraine en overmatig zweten.

Wanneer wordt er Botox gebruikt?

  • Voorhoofdrimpels
  • Fronsrimpels
  • Kraaienpootjes (rimpels om de ogen)
  • Bovenliprimpels
  • Putjes en rimpels in de kin
  • Bunnylijntjes (lijntjes op de neus die zichtbaar zijn als je je neus optrekt, lacht of tegen de zon inkijkt)
  • Hangende mondhoeken
  • Migraine
  • Overmatig transpireren (bijv. handen, oksels, voeten)

Wat is botox?

Botox wordt ingezet als middel tegen rimpels en is de merknaam van het Botuline toxine type A. Botox blokkeert de prikkeloverdracht van zenuw naar spier, oftewel: dit remt de spierbeweging die rimpels veroorzaakt af. Na enkele maanden is de spieractiviteit volledig hersteld en is het effect van de botoxbehandeling uitgewerkt.

Wat kost botox?

De prijs van een botox behandeling is afhankelijk van het aantal zones dat u wilt laten behandelen. Ter indicatie: het tarief van een baby botox begint bij 79 euro en de behandeling van de frons is 109 euro. Op onze prijslijst kunt u de prijzen van alle behandelingen terug gevonden krijgen.

Wat wordt bedoeld met een zone?

Een zone is een specifiek te behandelen gebied.  Voorbeelden zijn: de frons, het voorhoofd of de kraaienpootjes.

Vragen over fillers

Fillers of botox?

Een filler wordt gebruikt om plaatselijk volume toe te voegen, bijvoorbeeld voor het toevoegen van meer volume in de lippen of het verstrakken van de gezichtscontouren. Botox is een spierverslapper, waardoor de spier tijdelijk geen of nauwelijks beweging laat zien. Door middel van Botox neemt de rimpel af of verdwijnt deze volledig.

Hebben fillers bijwerkingen?

Een lichte huidreactie vlak na de behandeling is normaal, soms kan er ook een forsere zwelling optreden. Beiden zijn meestal na enkele dagen verdwenen. Het risico op allergische reacties bij fillers is klein, maar de mogelijkheid hierop bestaat. Dit kan zich uiten in roodheid met jeuk of  pijn of een gloeiend gevoel in de behandelde plek. Mocht dit het geval zijn, neem dan vooral contact op met onze assistente zodat zij u kan adviseren over de behandeling hiervan. De huid is niet overal even dik, hierdoor kan het voorkomen dat het materiaal niet helemaal gelijkmatig is verspreid  en u soms een klein bolletje voelt. Dit kunt u zelf verhelpen door de eerder genoemde massage. Ook bestaat er bij elke filler een zeer kleine kans op afweerreacties door het lichaam, zoals een plaatselijke ontsteking op de injectieplaats. Gelukkig is deze reactie uiterst zeldzaam en kan dit worden behandeld. Bij pijn, verkleuring of koorts altijd contact opnemen met 085-0012500.

Hoelang hebben fillers effect?

De filler werkt tijdelijk en wordt na enkele maanden vanzelf door het lichaam afgebroken. Dit is bij iedereen verschillend, maar gemiddeld kunt u rekenen op een effect van ongeveer 6 tot 12 maanden.

Mag ik met fillers in de zon?

De eerste week nadat u bent behandeld met fillers, mag u niet onder de zonnebank of in de zon. Ons advies is om (ook als u geen fillers hebt)  de huid altijd goed te beschermen met goede zonbeschermingsproducten. Wanneer u wel met fillers bent behandeld is dit nog belangrijker. De zon en de zonnebank breken fillers namelijk sneller af. We raden de zon en zonnebank vooral af voor de gebieden waar de filler oppervlakkig wordt geïnjecteerd zoals bij de lippen en bij de neus/lippenplooi. Wanneer de filler wat dieper is geïnjecteerd, zoals bij het accentueren van de jukbeenderen, hoeft u geen zorgen te maken betreft wat zonnestraling. Deze injecties worden onder de spieren gezet, waardoor uv-straling hier bijna geen invloed op heeft.

Waar moet ik rekening mee houden na de behandeling?

De eerste 8 uur na uw behandeling geen lippenstift/gloss of make-up gebruiken. Daarnaast adviseren wij om de eerste 2 weken na uw behandeling geen gebruik maken van de zonnebank, sauna of hamam.

Waar zijn fillers van gemaakt?

Hyaluronzuur is de werkzame stof waar fillers van gemaakt zijn. Dit is een een lichaamseigen stof, die onder andere voorkomt in de huid. Hyaluron heeft als eigenschap dat het de huid opvult, verstevigt en water aantrekt. Hierdoor wordt er volume gecreëerd op plaatsen waar u last heeft van rimpels en/of verlies aan contouren. Een filler op basis van hyaluronzuur wordt binnen zes tot twaalf maanden door het lichaam afgebroken. Doordat hyaluronzuur van nature voorkomt in het lichaam, komen allergische reactie niet of nauwelijks voor. Daarmee is dit type filler zeer veilig.

Wanneer heb ik resultaat met fillers?

Na de behandeling is uw huid eerst gezwollen en wat verkleurd, dit kan vooral voorkomen bij een behandeling met filler. Na twee weken ziet u het ‘echte’ resultaat. Na zes tot twaalf maanden wordt de filler afgebroken door het lichaam en dient de behandeling te worden herhaald om hetzelfde resultaat te behouden.

Wanneer worden er fillers gebruikt?

- Rimpelbehandeling met filler voor neuslippenplooi
- Rimpelbehandeling met fillers tegen marionetlijnen en hangende mondhoeken
- Rimpels verminderen op de bovenlip
- Neuscorrectie met fillers
- Vollere lippen
- Contourverbetering
- Volumeverlies
- Rimpels op de kin
- Rimpels op de wangen
- Vullen van de slapen
- Verbeteren van de kaaklijn

Wat is de minimale leeftijd voor een behandeling?

Wij ontvangen cliënten vanaf 18 jaar.

Wat is het verschil tussen fillers en Botox?

Fillers worden nog wel eens verward met botox. Het grote verschil tussen fillers en Botox is dat Botox de spier plaatselijk ontspant, zodat deze minder beweegt. Fillers geven vulling aan een gebied en hebben dus geen invloed op de spieren.

Wat zijn fillers?

Een filler is een stof die wordt geïnjecteerd in én onder de huid. Met een filler worden gezichtscontouren hersteld en worden rimpeltjes en lijntjes verminderd door vulling te geven daar waar de lijn het meest zichtbaar is. Met een filler is het mogelijk om de huid te verstevigen of volume te creëren daar waar van nature of door leeftijd minder volume aanwezig is, bijvoorbeeld in de lippen. 

Wie mag fillers injecteren?

Volgens de wet op de beroepen in de Individuele Gezondheidszorg (wet BIG) mag iedere basisarts cosmetische behandelingen verrichten. De term ‘cosmetisch arts’ is tot op heden namelijk geen beschermde titel. Wij raden aan om voor een arts te kiezen die is aangesloten bij de NVCG. De NVCG waarborgt de kwaliteit van cosmetische behandelingen en verbetert deze continu. Bij de NVCG aangesloten artsen beheersen de nieuwste technieken en zijn perfect op de hoogte van de laatste productontwikkelingen. Daarnaast beschikken deze artsen over jarenlange ervaring bij het uitvoeren van injectables (fillers & botox). De behandelend artsen van Clinic for Beauty zijn lid van de NVCG.

Zijn er verschillende diktes in fillers?

Van alle merken hyaluronzuurfillers zijn er verschillende diktes die er gebruikt worden. Voor fijne rimpeltjes in het gezicht wordt een wat dunnere gel gebruikt. Heeft u meer volume nodig in het gezicht, zoals bij ingevallen wangen of afgevlakte jukbeenderen?  Dan gebruikt de arts een dikkere gel. Hierdoor vervagen rimpels en fijne lijntjes, worden lippen vergroot of geaccentueerd en wordt het volume en de natuurlijke contouren in het gezicht hersteld.

Zijn fillers gevaarlijk?

Een tijdelijke filler op basis van hyaluronzuur is zeer veilig. Deze filler wordt na enkele maanden vanzelf door het lichaam afgebroken. Doordat hyaluronzuur van nature voorkomt in het lichaam worden allergische reacties geminimaliseerd. Een filler op basis van hyaluron kan zich niet inkapselen in het weefsel. Om het gewenste resultaat te behouden, adviseren wij om een fillerbehandeling na een aantal maanden te herhalen. Mocht het toch zo zijn dat één van de bovengenoemde complicaties optreedt, kan de filler gemakkelijk worden opgelost met hyaluronidase.

Geïnteresseerd? Kom een keer langs!

Benieuwd wie wij zijn en hoe wij u kunnen helpen? Plan vrijblijvend een adviesgesprek.

Afspraak maken